söndag 25 april 2010

Bull Bak!

På veckoslutet bakade jag bullar. Det är alltid lika roligt! Den här gången blev det honungsörfilar, dom blev ljuvligt mjuka innuti vilket jag inte alltid brukar lyckas med :) Här kommer receptet:

Du behöver: ca. 35 stycken

5 dl mjölk
1 ägg
2 dl socker
1 msk kardemumma
1 tsk salt
22g torrgäst
13 - 15 dl Vetemjöl
150 - 200 g smör, rumsvarmt

Fyllning:
50g smör, rumsvarmt
1 dl honung
3 tsk vaniljsocker
Pensling: 1 ägg
pärlsocker att sätta på

Blanda ägg, socker, kardemumma och salt i ca +42 grader varm mjölk.
Vispa in torrgästen i lite av mjölet och vispa in i mjölkblandningen. Tilsätt resten av mjölet och det rumsvarma smöret. Blanda tills det blir en jämn fluffig deg. Låt degen jäsa i ett varmt ställe ca 40 minuter.

Häll degen på ett bord med mjöl på. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten och bred på hälften av smöret, hälften av honungen och hälften av vaniljsockret. Rulla degen.

Skär bitar från degen som är ungefär 2cm breda (beror på hur stora bullar man vill göra). Lyft biten "stående" och tryck med fingrarna i mitten så att det bildas en örfil. Gör så med den andra degbiten också. Lägg alla bullar på en plåt med en duk över och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på. Pensla bullarna med ägget och strö pärlsocker över. Sätt bullarna i mitten av ugnen för 10-15 minuter.Ta ut och njut!!




Kram!
Mariana

1 kommentar:

  1. Haha! Tack, vet int men nu har det blivit ännu lite fler :) Förstår int hur!

    SvaraRadera