torsdag 1 april 2010

Alfajores!

Hola!

Idag har jag gjort alfajores. Det är nästan som 2 kex på varandra och sedan emellan finns det dulce de leche som är nästan som en kinuski sås men MYCKET godare. Alfajores äter man mycket i Uruguay där min mamma kommer ifrån , men man äter dem också i spanien och andra latinska länder :)
Dom blev super goda men eftersom dethär var första gången så blev dom inte perfekta, men oftast när man gör något för första gången blir det nästan aldrig perfekt och man lär sig av misstag!!

Det blir lite dulce de leche över , men det passar jättebra att sätta på rostat bröd, plättar, våfflor!

Här kommer receptet på alfajores och jag hoppas ni testar att laga dem för de är urgoda! :)

Du behöver:

1 burk kondenserad mjölk
2 stora msk mjukt smör
1 1/3 dl socker
äggvita från ett ägg
1 ägg
1 tsk citronskal
3 dl mjöl
1.5 dl majsstärkelse
1 tsk bakpulver
100g kokosflingor

Sätt den kondenserade mjölken i en kastrull med så mycket vatten att det täcker burken. Låt koka i 2,5 h. Kom ihåg att fylla på med vatten då och då för det ångas bort jättesnabbt!

Sätt ugnen på 190 grader. Blanda smöret, sockret, äggvita, ägget och citronskalen i en skål med träslev tills det blir en jämn smet. Sila mjölet, majsstärkelsen och bakpulver i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen steg för steg i smörsmeten och blanda tills det blir en deg. Lägg mycket mjöl på ett bord och kavla degen till ca ½ cm tjock. Skär ut runda bitar med en rund form, med ca 5-6 cm i diameter. Sätt bitarna i ugnen ca 10 minuter, men de får inte bli bruna!
När de har kallnat , öppna burken med den kokta kondenserade mjölken (som nu har blivit dulce de leche :) )och bred på kexet och lägg ett anna kex ovanpå och pressa så att de kommer lite dulce de leche från kanterna , var försiktig med att inte pressa sönder kexet. Bred ut med en kniv dulce de lechen över kanterna och rulla kanterna i kokosflingorna.

Listo!








Kram!
Mariana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar