lördag 8 maj 2010
Vitchoklads Pannacotta
Det är såå länge sen jag har ätit Pannacotta! Jag mindes inte ens hur det smakade men det jag mindes var att det var jättegott och jag bara ville ha mer och mer. Och idag äntligen gjorde jag pannacotta med vitchoklad och lika gott var det! Så nu hoppas jag att ni också njuter lika mycket som jag av denna italienska dessert! :)
Pannacotta
Du behöver:
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
2 gelatinblad
jordgubb, hallon eller blåbär för garnering.
Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp grädden och vaniljsocker.
Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.
Garnera.
Voilà!
Kram!
Mariana
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh det såg väldigt gott ut!
SvaraRaderaHoppas du haft en riktigt bra dag!
/ Kram Ida