söndag 16 maj 2010

Ananas-Kokos Kaka

Denhär "loaf caken" blev härligt god och passar perfekt till en varm sommardag då man blir lite söt sugen. Eftersom det är en loaf cake så skall man hälla smeten i en brödform och jag fyllde den aningen för mycket så det rann lite över kanten men annar blev den perfekt! Rekommenderar verkligen.




Ananas-Kokos Loaf Cake


Du behöver:

3.5 dl riven kokos
115g smör
3.5 dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2.4 dl socker
3 ägg
300g creme fraiche
3/4 ananas i bitar

Sätt ugnen på 180 grader. Sätt lite kokos på ett bakplåtspapper och sätt i ugnen tills de fått lite färg ca. 6-10 min. Sätt åt sidan. Smörj och sätt lite mjöl i en bröd form.

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.
Vispa med en elvisp sockret och smöret till det blir fluffigt. Tillsätt äggen en åt gången och vispa ordentligt. Tillsätt mjölblandningen i tre delar och cremefraiche i två delar, blanda försiktigt och inte för länge utan till det har blandats ihop.

Men en slickepott av plast, vik in ananasen och kokosen (inte den som du rostade i ugnen). Häll in i brödformen och sprid den rostade kokosen över kakan.
Sätt i ugnen tills mitten av kakan är torr ca. 70-110 min. Låt svaln i 15min. Ta kakan ut från formen och låt kallna helt.

Njut med en kopp te eller ett stor glas saft!

Kram!
Mariana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar