Denhär "loaf caken" blev härligt god och passar perfekt till en varm sommardag då man blir lite söt sugen. Eftersom det är en loaf cake så skall man hälla smeten i en brödform och jag fyllde den aningen för mycket så det rann lite över kanten men annar blev den perfekt! Rekommenderar verkligen.
Ananas-Kokos Loaf Cake
Du behöver:
3.5 dl riven kokos
115g smör
3.5 dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2.4 dl socker
3 ägg
300g creme fraiche
3/4 ananas i bitar
Sätt ugnen på 180 grader. Sätt lite kokos på ett bakplåtspapper och sätt i ugnen tills de fått lite färg ca. 6-10 min. Sätt åt sidan. Smörj och sätt lite mjöl i en bröd form.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.
Vispa med en elvisp sockret och smöret till det blir fluffigt. Tillsätt äggen en åt gången och vispa ordentligt. Tillsätt mjölblandningen i tre delar och cremefraiche i två delar, blanda försiktigt och inte för länge utan till det har blandats ihop.
Men en slickepott av plast, vik in ananasen och kokosen (inte den som du rostade i ugnen). Häll in i brödformen och sprid den rostade kokosen över kakan.
Sätt i ugnen tills mitten av kakan är torr ca. 70-110 min. Låt svaln i 15min. Ta kakan ut från formen och låt kallna helt.
Njut med en kopp te eller ett stor glas saft!
Kram!
Mariana
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar