måndag 29 mars 2010

Ugnsbakade potatisar med 3 sårters sås

Efter skolan gick jag till pappa kontor för att läsa på kemma prove en liten stund och sen kom vi hem för att laga mat. Vi gjorde ungsabakade potatisar med lax sås, getost sås och skinks sås. Dom blev alla jättegoda men jag tror att min favorit var getost såsen.

Lax sås med färsk basilika:


150g gravad lax
1½ dl crème fraiche
6-8 färska basilika blad
½ dl gräddfil

Skär laxen i små små bitar, hacka basilikan. Blanda allt tillsammans i en skål. Salta om det behövs.


Getost sås med parmesan:

150g bredbar getost
1 dl créme fraiche
½ dl färsk riven parmesan
½ dl gräddfil

Blanda allt tillsammans i en skål.

Skink sås med rucola:


100g kokt skinka
2tsk tomat puré
1 dl färska rucola blad
1½dl créme fraiche
1tsk dijon senap
½ dl gräddfil



Om konsistensen i nån av domhär såserna är för hård kan man tillsätta lite grädde och blanda om ordentligt.


Ugnspotatis:

1-2 rosamunda potatisar per person.


Sätt ugnen på 220-230 grader. Skär ett kryss i potatisrana och lägg in i ugnen för ca. 1h eller tills de är mjuka.

Klart!




Servera gärna med en fresh sallad!



Kram!
Mariana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar