Lax sås med färsk basilika:
150g gravad lax
1½ dl crème fraiche
6-8 färska basilika blad
½ dl gräddfil
Skär laxen i små små bitar, hacka basilikan. Blanda allt tillsammans i en skål. Salta om det behövs.
Getost sås med parmesan:
150g bredbar getost
1 dl créme fraiche
½ dl färsk riven parmesan
½ dl gräddfil
Blanda allt tillsammans i en skål.
Skink sås med rucola:
100g kokt skinka
2tsk tomat puré
1 dl färska rucola blad
1½dl créme fraiche
1tsk dijon senap
½ dl gräddfil
Om konsistensen i nån av domhär såserna är för hård kan man tillsätta lite grädde och blanda om ordentligt.
Ugnspotatis:
1-2 rosamunda potatisar per person.
Sätt ugnen på 220-230 grader. Skär ett kryss i potatisrana och lägg in i ugnen för ca. 1h eller tills de är mjuka.
Klart!

Servera gärna med en fresh sallad!
Kram!
Mariana
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar