Pavlova
Du behöver:
4 ägg vitor
230g fin strösocker
2 msk majsstärkelse
1 tsk citronsaft
ca 3 dl vispgrädde
Halv ananas (jag använde ananas men man kan också använda vilken annan frukt som hälst)
2 passionsfrukter
Sätt ugnen på 120 grader. Sätt äggvitorna och en nypa salt i en skål och vispa tills det inte "glider" mera. Du kan testa med att försiktigt vända skålen upp och ner. Tillsätt sockret gradvis och vispa väl efter varje gång. Vispa tills smeten är glansig och allt socker har blandats in.
Blanda in citronsaften och majsstärkelsen med en metall sked, försiktigt. Lägg smeten i en sprizer med stort hål och spriza på baklåtspapper en rund "kaka" så att den blir ca 2.5 cm hög. Sätt i ugnen för 3 timmar eller tills marrängen är helt torr. Låt kallna.
Just före serveringen, vispa grädden och bred över marrängen. Sätt sedan frukten på och med en tesked töm passionsfrukterna över marrängen grädden och de andra frukterna.
NJUT!
Kram!
Mariana
Älskar pavlova. Särskilt på sommaren med bär på. Spara äggulorna och gör citronkräm på att bre på marängen innan grädden läggs på - mums!
SvaraRaderaSv: Hej Mariana! Tack så jätte mycket, vad glad jag blir! Jag använder en Nikon D3000 till att fota allt. Jag redigerar aldrig bilderna men jag använder däremot photoshop till att göra collage till bilderna.
SvaraRaderaHa det bra!
Daniella
Tack! Det var lite meckigt att göra men det var värt all disk :)
SvaraRaderaPavlova var längesedan jag åt.. Mums. Fast nu har jag äggulor kvar sen macroon-baket som jag måste hitta på någonting med.. Förslag kanske?
namiiiiiiii ja älskar d där! :D
SvaraRaderahihi!! jepp de e jättegott :)
SvaraRaderaHärlig blogg:D
SvaraRaderaTänkte passa på och tipsa om tävling på min bakblogg:) Vinn ett gott & blandat paket från tårtpinglan!
http://maddesmumms.blogg.se/2010/april/tavling-i-sammarbete-med-tartpinglan.html